Treballs de desplegament de fibra òptica

Dijous, 6 de febrer de 2020 a les 10:00

Des de finals del mes de gener, l'empresa Cingles Comunicacions, S.L. està realitzant els treballs de desplegament de la fibra òptica al municipi, començant pel nucli i el polígon Ponsferrer, amb l'objectiu de donar accés als seus serveis de telecomunicacions aproximadament a uns 1300 usuaris (residencials i industrials), i també poder atendre sol·licituds a llocs imprevistos. 
Aquest “Pla de Desplegament d’una xarxa d’accés de fibra òptica al municipi de Sant Llorenç Savall” presentat per la operadora Cingles Comunicacions  SL., es va aprovar el 21 de novembre de 2019 i proposa un disseny de la xarxa basat en nodes que agruparan al seu torn un o diversos sectors, els quals han estat escollits seguint criteris de continuïtat i infraestructures existents, atenent a la menor estesa i impacte possible. El sectors previstos són:

  1. Nucli urbà
  2. Zona Industrial del Vapor
  3. Zona Industrial Ponsferrer
  4. Urbanització Comabella
  5. Zona Industrial del Riu Ripoll
  6. Urbanització Les Marines
  7. Sector rural dispers Vall d’Horta

La previsió és executar en un primer terme, el desplegament en els sectors 1, 2, 3 i 4.
El pla preveu realitzar el desplegament en “paral·lel” a la xarxa ja existent. En espais públics, s’utilitzaran preferentment les canalitzacions soterrades existents. En els casos en que no existeixin canalitzacions disponibles, el desplegament es realitzarà aeri o per façana seguint els traçats prèviament existents. Dins de les propietats i edificacions privades, el pla preveu realitzar el desplegament utilitzant les infraestructures comuns de telecomunicacions dels edificis que en tinguin, mentre que en aquells edificis que no en tinguin es podrà fer el desplegament per l’exterior, o bé per façana o bé per estesa aèria.
L'empresa intentarà minimitzar les afectacions a veïns. De totes maneres si hi ha alguna incidència, poseu-vos en contacte amb l'Ajuntament per tal de traslladar-la a la operadora.

Darrera actualització: 12.02.2020 | 19:12