Festa Major d'estiu

Darrer cap de setmana del mes d'agost 

La Festa Major llorençana se celebra el darrer cap de setmana d’agost, amb un variat programa d’activitats organitzades per una Comissió de Festes dels veïns amb el Suport de l’Ajuntament, i té per epicentre la plaça Major. Una curiositat de la festa gran llorençana és que el dia festiu és el divendres anterior al cap de setmana, i no el dilluns següent, com succeeix a la majoria de pobles i ciutats vallesanes.

La festa s’inicia el dijous al capvespre amb la inauguració de l’exposició d’obres d’artistes locals que organitza l’entitat La Graella d’Art i que aplega pintures, escultures, fotografia i també algunes elaboracions artesanals.

Després es pronuncia el pregó, a la plaça Major, el qual, en un to generalment humorístic, convida els veïns a gaudir del festeig. El component principal de la festa són els balls a la plaça, amenitzats cada nit per diferents conjunts musicals forans. La nit del dijous té lloc una sessió de jazz, a càrrec d’un quintet de reconeguts músics terrassencs, liderats pels veterans Josep Maria Farràs i Adrià Font.

A banda dels habituals torneigs de petanca, els jocs de taula, les curses de patinets o el concurs de bitlles catalanes, les principals activitats esportives són el tradicional partit de futbol – on es disputa la copa del Memorial Silvestre Rovira -, entre el Centre d’Esports Llorençà i un equip invitat, o les competicions de duatló, tennis taula i, darrerament, de pista americana.”

Font: Valls i Vila, Jaume; Noguer i Palmieri, Josep Maria; Sant Llorenç Savall, Poble, paisatge i gent. Editen: Farrel Editors i Ajuntament de Sant Llorenç Savall. (pàg. 105-106)

Adreça:

Per tot el terme

Darrera actualització: 02.08.2022 | 20:28