Arriba a Sant Llorenç Savall el desplegament 4G i 5G

Dilluns, 13 de novembre de 2023 a les 10:50

Això comportarà connexions mòbils més ràpides i millor cobertura

  • Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Sant Llorenç Savall serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, a les bandes de 700 i 800MHz.
  • La nova tecnologia permetrà a la ciutadania, gaudir de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura a l'interior d'edificis i ampliarà l'extensió geogràfica
  • Llega700 és l'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'aquest servei amb la TDT

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, han anunciat que durant les pròximes setmanes realitzaran a Sant Llorenç Savall el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, la qual cosa permetrà a la ciutadania gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat posada en marxa pels operadors per solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

El procés d' implantació s' està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega700.es/contacto_mapa.ph

El desplegament s'emmarca en el que estableix el Reial decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions online, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

A més, la major cobertura que assoleix el desplegament a les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l' interior d' edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Llega700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G a les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclou un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual arriba s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega700.es

Més informació:

prensa@llega700.es
@llega700

 

 

 

Darrera actualització: 13.11.2023 | 10:59