Fons europeus Next Generation

Dijous, 15 de juny de 2023 a les 11:35

6 ajuntaments i el consell comarcal assessoren i acompanyen les comunitats de propietaris per a impulsar la rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges amb els fons europeus Next Generation

Des de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall, junt amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, s’està oferint suport a propietaris i a comunitats de propietaris del municipi per poder accedir a les ajudes per a la rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges. Fins aquest moment aquestes actuacions s’han iniciat als municipis d’Ullastrell, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Quirze del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Sant Llorenç Savall i Castellar del Vallès.

Des de l’Ajuntament, amb el suport del Consell, s’ofereix informació i, per a les comunitats de propietaris, assessorament personalitzat, acompanyament en els tràmits, mediació en la presa de decisions de la comunitat de propietaris i altres accions com la recerca de personal tècnic. Per fer-ho, es compta  amb un equip de persones mediadores del Consell Comarcal del Vallès Occidental que poden fer visites a les comunitats de propietaris per tal de traslladar tota la informació.

Gràcies als fons europeus Next Generation, ara és un bon moment per rehabilitar energèticament els edificis d’habitatges i aconseguir unes llars més sostenibles i més eficients energèticament, millorant els tancaments de l’edifici, els sistemes d’aïllament o fins i tot amb la instal·lació de sistemes amb fonts d’energies renovables. A més, la subvenció, també pot incloure altres actuacions complementàries d’accessibilitat, conservació, seguretat d’utilització i també quanties d’ajuts addicionals per a la retirada d’amiant. Les subvencions poden sufragar entre el 40 i el 80% de la rehabilitació.

Aposta per la transició energètica

Una de les línies de treball del Consell Comarcal per aquest 2023 és la transició energètica, amb l’objectiu de fer costat a empreses i famílies en aquest canvi de model energètic i impulsar projectes d’energies renovables i d’eficiència energètica. Per això, s’ha iniciat el projecte pilot “Impuls de la Transició energètica a la llar i la indústria al Vallès Occidental” que ha de permetre desenvolupar nous recursos, activitats i serveis que permetin accelerar la transició energètica i el foment de les renovables.

Aquest projecte transversal ha rebut una subvenció de 470.930 euros procedent dels  fons Next Generation EU en el marc del Programa de Primera Experiència professional en les administracions públiques. Això ha permès la contractació de 15 persones per a la realització al llarg d’un any de tasques de suport en matèria d’informació, sensibilització, suport, acompanyament i gestió per a la incorporació de millores de la transició energètica en habitatges, indústries i Polígons d’Activitat Econòmica en col·laboració amb els serveis dels ajuntaments de la comarca.

Cada dijous al matí, hi haurà dos tècnics del Consell Comarcal a l’ajuntament per assessorar i acompanyar a propietaris i a comunitats de propietaris per impulsar la rehabilitació energètica dels edificis d’habitatges i accedir a les ajudes amb els fons europeus Next Generation.

Demana la teva cita prèvia trucant a l’Ajuntament: 93 714 00 18

Més informació: Oficina comarcal Next Generation del Consell Comarcal del Vallès Occidental ccvoc.rehabilitacio@ccvoc.cat

 

Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU

Darrera actualització: 15.06.2023 | 12:03