Intervenció arqueològica al Castell de Pera

Divendres, 4 de març de 2022 a les 09:45

Intervenció arqueològica preventiva al jaciment medieval del Castell de Pera

El passat mes de desembre es va realitzar una intervenció arqueològica preventiva al jaciment medieval del Castell de Pera (Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental), situat dins del territori protegit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

L’Ajuntament de Sant Llorenç Savall gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, en concret, del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac han pogut fer realitat aquest projecte.

El Castell de Pera és un jaciment amb un gran interès arqueològic. És considerat un Bé Cultural d’Interès Nacional i que pot esdevenir un referent turístic a nivell de municipi i de la pròpia comarca.

Els resultats arqueològics, presentats pels arqueòlegs Adrià Cubo i Ariadna Vidal de l’empresa d’arqueologia Arqueòlegs.Cat (CatArqueòlegs, S.L.), van permetre fer una primera aproximació de la planta de totes les estructures que formen part del Castell i la delimitació de diferents àmbits interns del mateix.

Els treballs de restauració, a càrrec de la restauradora Alba Morell (CatArqueòlegs, S.L), van consistir en la realització d’un tractament d’urgència basat en l’estabilització i consolidació de les estructures que mostraven un major perill d’enderroc i de desestabilització.

D’una banda, al mur perimetral oest del castell es va realitzar un treball de rehabilitació per assegurar la base d’assentament d’aquesta muralla que no presentava cap mena de fonamentació ni suport.

Per l’altra, es va fer la fixació de les dues esquerdes verticals de la Torre del Castell les quals representaven un risc estructural per a la conservació de l’edifici.

Darrera actualització: 04.03.2022 | 09:57