REpensa el Nadal

Dilluns, 12 de desembre de 2022

El Consorci de Residus del Vallès, ens convida a repensar el Nadal per fer-lo més sostenible. 

Nota de premsa ResidusVallès 12/12/22

Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s’han publicat un seguit de consells que ens conviden a REpensar les festes de Nadal per tal de fer-les més sostenibles. Un any més des de l’ens vallesà es fa referència a aspectes relacionats amb diferents moments nadalencs com els àpats, les compres o la generació de residus. Enguany també es posa èmfasis en la gestió energètica.

La generació de residus es dispara un 3 per cent durant les festes de Nadal respecte la resta de l’any. Generem un 45% més de residus de vidre, un 23 % més de paper i cartró i un 5% més d’envasos lleugers, a més de l’increment en el consum d’energia. Des del Consorci s’insisteix a fer un nadal amb cor i també amb cap, per així evitar accelerar la crisi climàtica.

Durant les properes setmanes s’aniran desgranant els diferents consells a través de les xarxes socials. També es poden consultar en el document adjunt agrupats en diferents blocs:

  • REaprofita els aliments
  • REcupera els materials
  • Consumeix REsponsablement
  • Altres consells de separació, reciclatge, reutilització i ús racional de l’energia

La imatge escollida per aquesta campanya vol simular una etiqueta d’un producte que ens recorda la importància d’algunes de les “R”: recicla, recupera i reaprofita.

 

Darrera actualització: 12.12.2022 | 14:15