En quina situació es troba Sant Llorenç Savall davant la sequera ?

Divendres, 1 de desembre de 2023 a les 12:10

Informació sobre estalvi i eficiència d'aigua

Portem molts mesos, per no dir anys, sense pluges constants al nostre país i això fa que tinguem una sequera severa a tot el territori.

A Sant Llorenç Savall, tota l'aigua que consumim surt d'aqüífers propis.

D'alguns ja fa molt de temps que no es treu aigua, com els pous de Pregona i Alzina. Els de les Marines fa anys que van deixar de funcionar per mala qualitat de l'aigua i, últimament, hem tornat a mirar si n’hi ha i de moment no en tenen.

Per tant, a dia d'avui, tota l'aigua del municipi surt dels pous de Comabella, del Vapor i de Can Ribera. Aquestes tres zones segueixen donant aigua, però dels 4 pous que tenim a Comabella, un ha quedat sec des de fa unes setmanes. A Comabella vam posar una sonda el juny de 2022 i teníem un nivell freàtic de -85,4 m i actualment, teníem un nivell de -87,8m.

A nivell de consum per habitant i dia estem a 174,38 litres per habitant, bastant per sota dels 230 litres que marca la Generalitat. L'últim any hem reduït el consum per habitant i dia, 13,15 litres. Tot i que ens hem de felicitar per aquestes dades, insistim en què hem d'estalviar el màxim d'aigua possible perquè si seguim sense tenir pluges, probablement tindrem problemes d'aigua en els pròxims mesos.

Si arribéssim a aquesta situació, hauríem de portar l’aigua potable amb cubes, com ja estan patint alguns municipis del nostre entorn, fet que ens preocupa i això comportaria un cost molt elevat.

A continuació us posem una sèrie de recomanacions per fer factible i millorar aquest estalvi.

 

Darrera actualització: 09.01.2024 | 12:56