Resultats pressupostos participatius

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 14:00

Balanç i resultat del procès de participació. 

L’ajuntament de Sant Llorenç Savall, va engegar durant el mes de gener de 2022 el seu primer procés de Pressupostos Participatius, destinant 25000 euros per a projectes d’inversió.

Aquest procés, del qual se’n va fer difusió al web municipal, xarxes socials i també al Butlletí Savall núm. 156, s’ha obert a la participació de les persones a títol individual empadronades al municipi majors de 16 anys i a les entitats i/o associacions sense ànim de lucre, inscrites al registre municipal. Els partits polítics, agrupacions i/o coalicions electorals no podien presentar propostes.  

Valorades les 19 propostes rebudes i aplicats els criteris establerts a les Bases reguladores s’han exclòs 8 propostes, passant les 11 restants a la següent fase.

A mitjans d’octubre, s’ha realitzat una sessió deliberativa pública a la qual van assistir l’alcalde, regidors i regidores, diferents representants de les propostes presentades i la tècnica municipal, en la qual s’han llegit una per una les 11 propostes i l’informe de valoració tècnica i econòmica realitzat per la tècnica municipal amb anterioritat a aquesta sessió. Durant la reunió,  la ciutadania ha decidit les 10 propostes que han passat a votació.

Del 2 al 16 de novembre, s’han sotmès a votació les propostes. Cada persona ha pogut votar una sola proposta, tenint en compte que cadascuna d’aquestes està valorada econòmicament en 25000 euros, i els resultats han estat aquests:

PROPOSTA

 PROJECTE D'INVERSIÓ

VOTS

Proposta 02

 Càmeres de seguretat

3

Proposta 05

 Adequar zona de pas a Les Marines       

32

Proposta 08

 Adequació del pas de l’Av. Sant llorenç fins el parc de Comabella

5

Proposta 09

 Rocòdrom

1

Proposta 10

 Tirolina

0

Proposta 11

 Control de l’enllumenat públic a tot el municipi

2

Proposta 12

 Canvi a il·luminació LED

4

Proposta 13

 Pintar la façana de la casa de cultura

2

Proposta 14

 Arranjar part baixa del carrer calvari

2

Proposta 15

 Un retall de la història llorençana (sobre rodes)

1

 

La participació no ha estat massa elevada, (52 votants) tot i que en relació al primer procés que va realitzar l’ajuntament (20 votants), el percentatge ha augmentat i esperem que continuï incrementant-se en els propers processos de participació que engegui l’ajuntament. 

La votació s’ha realitzat en línia a través de la plataforma "Participa311" (Decidim). L'Ajuntament ha ofert un suport especial per aquelles persones menys habituades a la tramitació electrònica que podien adreçar-se a les oficines municipals on se’ls podia proporcionar ajut per poder emetre el seu vot. 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 23.01.2023 | 11:24